A citromfű és az ízületi gyulladás

A citromfűből, legyen az szárított vagy friss, nagyszerű teát lehet készíteni, ha forrásban levő vízhez adjuk. A citromfű tea hatékonyan enyhíti a rheumatoid arthritis okozta fájdalmat és gyulladást, tehát jó hatással van az ízületi betegségekre és azok tüneteire, képes csökkenteni az ízületek duzzanatát és merevségét is.

tea-citromfu

Ízületi gyulladás

Az arthritis akkor jelentkezik, amikor gyulladás alakul ki a porcszövetben, az ízületekben, amelyek így nem képesek megfelelően működni. A gyulladás oka többféle lehet: az öregedés, a törések, a fertőzések, illetve ha az immunrendszer tévedésből megtámadja ezeket a részeket. Ha a kiváltó ok kezelhető, akkor a gyulladás enyhíthető, de ha az ok krónikus, akkor a gyulladás is krónikus. Egyesek úgy találják, hogy a gyulladás mértéke növekszik vagy csökken az edzés hatására, az időjárás változásának hatására, illetve a kor előrehaladtával. A kezelés általában magában foglalja a gyulladáscsökkentő gyógyszereket, a pihenést, illetve a szteroid injekciók használatát.

A citromfű gyulladáscsökkentő hatása

A citromfűben értékes polifenol hatóanyagok találhatóak, amelyek hatékonyan csökkentik az olyan degeneratív problémák kockázatát is, mint például a rák. Egy 2011-es tanulmány megállapította, hogy a citromfű igen hatékonyan csökkenti a gyulladásos megbetegedéseket is. A kutatók feltételezik, hogy a citromfű hatóanyagait a későbbiekben bizonyos gyulladáscsökkentő gyógyszerekben is fel lehet használni. Bár egyelőre csak kevés tudományos vizsgálat támasztja alá mégis úgy tánik, hogy a reumát is lehet kezelni a citromfűvel, hiszen az egy természetes antioxidáns forrás. A vizsgálatok összefüggést találtak a citromfű antioxidánsainak máködése és a gyulladás csökkenése között, tehát úgy tűnik, hogy a rheumatoid arthritis kezelésében fontos szerepe lehet a citromfűnek és a belőle készült olajoknak.

Mecsek Citromfű tea 25 x1g

-17% Mecsek Citromfű tea 25 x 1g

Nyugtató és görcsoldó hatású. Idegesség okozta gyomor- és bélpanaszokra, fejfájásra, szívpanaszra hatásos. Epehajtó.

Ár: 455 Ft
545 Ft
Megnézem

Mecsek Citromfű tea 40g

-16% Mecsek Citromfű tea 40g

Nyugtató és görcsoldó hatású. Idegesség okozta gyomor- és bélpanaszokra, fejfájásra, szívpanaszra hatásos.

Ár: 325 Ft
385 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!