Citromfű rendelése

A citromfű nyersen is fogyasztható?

(5/1)

A citromfű igazából több, mint 55 fűfajta közös neve. A citromfüvet fel lehet használni a különböző ételekben és teákban, illetve mint növényvédő- és tartósítószer. A citromfüvet különbözőképpen el lehet készíteni, azt többféle formában fel lehet használni, szárítottan és porítottan is. Nyersen is lehet fogyasztani a citromfüvet. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy az egész citromfű nehezen rágható, éppen ezért érdemes a szárat eltávolítani, ha úgy döntünk, hogy nyersen szeretnénk fogyasztani ezt a gyógynövényt.

curry

Kulináris használata

A citromfüvet széles körben használják a különféle ázsiai konyhákban. Ha friss és nyers formában jutunk hozzá, akkor megtapasztalhatjuk, hogy a citromfűnek erős citrusos íze és aromája van. A nyers citromfüvet leggyakrabban levesekben, teákban, illetve a curry ételekben használják fel. Továbbá az ázsiai konyhák gyakran használják a citormfüvet a baromfi ételek, a tenger gyümölcsei, a marhahús és a hal elkészítésében is. Teaként a latin-amerikai országok és az afrikai népek is előszerettel használják. A nyugati szakácsok a citromfüvet pusztán ízfokozóként használják.

A citromfű fogyasztása

Mielőtt elfogyasztanánk a citromfüvet, érdemes a szárról lehúzni a külső rétegeket. Ezenfelül le kell vágni a száraz tetejét, majd az alsó részt alaposan át kell mosni. Ilyenkor már el lehet fogyasztani a citromfüvet teljesen nyersen is. Azonban fontos tudni, hogy a szár maga kemény és rágós, emiatt azt is érdemes eltávolítani, ha nyersen szeretnénk fogyasztani a citromfüvet.

Gyógyászati célokra

A nyers citromfű is többféle gyógyhatással rendelkezik. Nem emeli meg a vércukorszintet, hatékonyabbá teszi a szív munkáját, illetve antioxidánsként is fel lehet használni. A citromfű ezenfelül stimulánsként is működik, fokozza a vérkeringést és javítja az emésztést.

Értékelések (1)