A citromfű és az ízületi gyulladás

A sokoldalú citromfű illóolajként alkalmazva vagy belélegezve hatékony fájdalomcsillapítónak és gyulladáscsökkentőnek bizonyul. Jótékony hatását ízületi gyulladások esetén is kifejtheti, hozzájárulhat a betegségek tüneteinek enyhítésében. Lássuk, miben nyújthat segítséget a citromfű azoknak, akik ízületi panaszokkal küzdenek!

tea-citromfu

Ízületi problémák

Az ízületi gyulladásos betegségeknek több, mint 100 fajtáját ismerjük, ezek többek között a rheumatoid arthritis, az oszteoartrózis vagy a pszoriázis.

Az ízületi gyulladások különböző tünetek megjelenésével nehezíthetik meg a betegek mindennapjait, ilyenek többek között az

  • ízületi fájdalom, 
  • merevség, 
  • duzzanatok,
  • a bőr kivörösödése és a
  • csökkent mozgási tartomány.

 

Citromfű illóolajok ízületi panaszokra

Ahogyan az a citromfű általános tulajdonságait, illetve stresszoldó hatását bemutató, ezen kívül a bőrápolásban való szerepét ismertető cikkben olvasható, a citromfű számos természetes gyógyhatással rendelkezik. Antibakteriális,vírus- és gombaölő hatása mellett gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító,valamint bőrtisztító tulajdonsággal is bír. Antioxidáns hatóanyagai révén felveszi a harcot a szervezetünket károsító szabadgyökök hatásával szemben.

A citromfűt alkotó különböző összetevők jótékony hatásukat fejthetik ki az ízületi gyulladások tüneteinek enyhítésében is. Illóolaj formájában, a bőrön alkalmazva hamar felszívódik és helyileg fejti ki hatását. 

Hogyan alkalmazzuk a citromfű illóolajat?

Az illóolaj használatával kapcsolatos figyelmeztetésekért, használat előtti fontos tudnivalókért lásd a bőrápolásról szóló cikkünket.

Hordozóolajjal - mely lehet például jojobaolaj, édesmandula olaj vagy kókuszolaj* - hígítva vigyük fel az érintett bőrfelületre. A citromfű olaj és a hordozóolaj hígításának ajánlott aránya 1:4.

A citromfű illóolajon kívül szintén jótékony hatását fejtheti ki ízületi panaszokra a levendulaolaj, a narancsolaj, az eukaliptuszolaj, a tömjénolaj, a mirhaolaj

Amennyiben nem szeretnénk helyileg, a bőrön alkalmazni a citromfű illóolajat, úgy egy diffúzort alkalmazva párologtathatjuk, így belélegezve fejtheti ki nyugtató, fájdalomcsillapító hatását.  

*: hordozóolajként alkalmazhatjuk továbbá: szőlőmagolaj, avokádó olaj, olívaolaj, argánolaj

Jobbulást kívánunk!

Citromfű termékek ITT

Mecsek Citromfű tea 25 x1g

Mecsek Citromfű tea 25 x 1g

Nyugtató és görcsoldó hatású. Idegesség okozta gyomor- és bélpanaszokra, fejfájásra, szívpanaszra hatásos. Epehajtó.

Ár: 595 Ft
Megnézem

Mecsek Citromfű tea 40g

Mecsek Citromfű tea 40g

Nyugtató és görcsoldó hatású. Idegesség okozta gyomor- és bélpanaszokra, fejfájásra, szívpanaszra hatásos.

Ár: 395 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!