Tippek és praktikák a citromfű otthoni termesztéséhez

Citromfű ültetése

Választhatsz citromfű magokat vagy palántákat. Magok esetén ültesd el őket a megfelelő talajba a csírázás előtt. A citromfű kedveli a jó vízáteresztő képességű, laza, humuszos talajt. Keverj hozzá könnyű kerti földet és esetleg kavicsokat a talajlazítás érdekében. Ültesd a citromfüvet olyan helyre, ahol napfény éri, de részlegesen árnyékos is lehet. A növény szépen fejlődik napos vagy félárnyékos környezetben.

Tippek és praktikák a citromfű otthoni termesztéséhez

Citromfű öntözése és gondozása

A citromfű szereti a nedves talajt, de nem szabad, hogy túl vizes legyen a gyökérzónája. Öntözd mérsékelten, és csak akkor, amikor a talaj felső része száraznak érződik. Tavasztól késő őszig trágyázd a citromfüvet könnyű, egyensúlyban lévő műtrágyával. Az organikus trágya is jó választás.

Időnként vágd vissza a növényt, hogy serkentsd növekedését. Ez segít megőrizni a növény formáját és frissen is tartja.

Figyelj a levéltetvekre, pajzstetvekre és más kártevőkre. Az időben történő észrevétel és kezelés segíthet megelőzni a problémákat.

Téli időszakban a citromfű törzsét védd meg a hidegtől. Körülveheted szalmával vagy más szigetelő anyaggal.

Citromfű begyűjtése

A citromfű leveleit szüreteld, amikor a növény eléri a megfelelő méretet. A legjobb időt a begyűjtésre a reggeli órák jelentik, amikor az illóolaj-tartalom a legmagasabb. A leveleket szárítsd megfelelően szellőző helyen, és tárold sötét, száraz helyen.

Tartsd be ezeket az alapvető útmutatásokat, és élvezd a friss citromfű ízét és illatát otthonodban. Ne feledd, a citromfű terjedelmes növény lehet, így elegendő helyet biztosíts számára, vagy válassz konténeres termesztést, ha a teret korlátozottan tudod csak használni.
 
 

Citromfű termékek ITT

Mecsek Citromfű tea 25 x1g

Mecsek Citromfű tea 25 x 1g

Nyugtató és görcsoldó hatású. Idegesség okozta gyomor- és bélpanaszokra, fejfájásra, szívpanaszra hatásos. Epehajtó.

Ár: 595 Ft
Megnézem

Mecsek Citromfű tea 40g

Mecsek Citromfű tea 40g

Nyugtató és görcsoldó hatású. Idegesség okozta gyomor- és bélpanaszokra, fejfájásra, szívpanaszra hatásos.

Ár: 395 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!