Citromolaj vs. citromfűolaj

A citromolaj és a citromfűolaj gyógynövényekből kivont illóolajok, melyek egyaránt sokoldalú természetes gyógyhatással rendelkeznek. Bár mindkét illóolajban szerepel a citrom szó, fontos tudni, hogy különböző gyógynövények adják alapjukat, tehát két eltérő anyagról beszélünk. Lássuk, milyen hasonlóságokkal és különbségekkel rendelkezik a citromolaj és a citromfűolaj!

citro-citromfu

Honnan származik? 

  • A citromolaj a citromfa gyümölcséből, a citrom héjából származik.
  • A citromfű olaj gőzdesztillálás útján, a citromfű leveleiből és virágaiból nyerhető ki.
  •  

Hogyan alkalmazzuk?

Hasonlóságok: A két illóolaj egyaránt rendelkezik antibakteriális,fertőtlenítő és immunerősítő tulajdonságokkal így egyaránt felhasználhatók fertőzések megelőzésére, megkönnyítik a légzést, ezen kívül jól alkalmazhatók a zsíros bőrtípus kozmetikai kezelésében. Enyhítik a mentális fáradtságot és kimerültséget, segítik az ellazulást. Használhatjuk őket a szoba illatosítására is. Felhasználásuk során jól párosíthatók levendula és rozmaring illóolajokkal.

Különbségek: A citromfű és a citromolajat hasonló területeken is alkalmazhatjuk, rendelkeznek azonban sajátos előnyökkel is, melyek szempontjából bizonyos betegségek tüneteire inkább az egyik vagy inkább a másik illóolaj alkalmazása javasolt. A citromolaj hatékony segítséget nyújt a torokgyulladás, a köhögés, a bronchitis, a megfázás és az influenza kezelésére, továbbá célszerű ezt az illóolajat választani a bogárharapások által sérült bőrfelület kezelésére. Amennyiben a fájó izmok gyógyítására, a hangulatfokozásra vagy a stresszcsökkentésre keresünk természetes megoldást, érdemes a citromfűolaj mellett letenni voksunkat.

 

Citromfű termékek ITT

Mecsek Citromfű tea 25 x1g

Mecsek Citromfű tea 25 x 1g

Nyugtató és görcsoldó hatású. Idegesség okozta gyomor- és bélpanaszokra, fejfájásra, szívpanaszra hatásos. Epehajtó.

Ár: 595 Ft
Megnézem

Mecsek Citromfű tea 40g

Mecsek Citromfű tea 40g

Nyugtató és görcsoldó hatású. Idegesség okozta gyomor- és bélpanaszokra, fejfájásra, szívpanaszra hatásos.

Ár: 395 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!